Arnold Classic / ProRaw8 – WPC SM 2016

Hellou.!

Arnold classic takana ProRaw8  olihan se reissu.! Matka meni hyvin ja vaikka olikin pitkä ja paikanpäältä löytyi nopeasti ruokapaikat yms..

Olin Australiassa Maanantaina aamulla n.7 aikaan, kisat alkoivat Lauantaina. 2 Treeniä kerkesin ottamaan lennon jälkeen, mutta kroppa oli ilmeisesti väsynyt ja ukko löysä kuin makarooni.! Hiukan alkoi tuntumaan että kroppa alkaa vastaamaan treeniin mutta olisi tarvinnut vielä yhden viikon lisää matkustamisesta palautumiseen. Ruokaa sai tankata niin paljon kuin jaksoi, paino oli kokoajan mulla 107-109kg välillä.

Eka treenissä kävin kroppaa läpi, kyykyssä 250kg penkissä 200kg vedossa 260kg hiukan oli nihkeän oloista kuin arvata saattoi.. toisessa treenissä kyykkäilin kakkosia 175kg alkoi tuntumaan siltä että kroppa alkaa heräilemään, ja kevyt kuminauha penkki tuntui hyvältä..

Mutta kun pääpäivä koitti Lauantai, kisa vaaka pysähtyi 108kg olin aika itsevarma ja luottavainen.. aloitukset 345-225-345 eli minulle perus “varmat” raudat.  lämmittelyissä puuttui nopeus ja nostot olivat sellaisia rauhallisia perus varmoja nostoja. 320kg oli viimeinen lämppäri.. Ok nosto mutta hidas,.. ajattelin että kyllä se mieli virkenee lavalla sitten.. no 345 2-1 Hylätty.! korkeudesta. seuraavaan korotin 355 ja päätin että viedään pohjaan asti , kaskummaa kuului käsky Squat.! lähdin alas ja kohta kuului kun perse oli lattiassa melkein 😀 up up up ja niin lähdettiin tuomaan rautaa ylös.. lähti hyvin tulemaan mutta yhtäkkiä loppui ruuti kesken matkan minulle helpossa paikkaa, en saanut lantiota eteen millään.. joten Fail.. sama rauta uudestaan ja samassa kohtaa paukut loppuivat.. ihmettelin että miten tämä on mahdollista.! 3 hylättyä kyykkyä.! piti vähän aikaa istua ja miettiä että mitä tässä tapahtui.! pikkuhiljaa alkoi valkenemaan huoltajan ja minun kasvoilta että tässäkö se oli.! 8kk pitkä työ tätä varten valui hukkaan… iso pettymys alkoi painamaan niskassa.. suuri Vi****s alkoi.. eipä ollut paljon sanoja sanottavana.. 1000kg totaali haaveet olivat täysin murskana. mietiskelin että pitikö kaiken sattua juuri täällä.? Maapallon toisella puolen.  pitkä matka ihan turhaan.! Minun piti olla elämäni kunnossa treenien perusteella.

No ajattelin että penkataan ja vedetään kuitenkin kun tänne asti oltiin tultu.! Kisajärjestäjä saapui kuitenkin luokseni ja sanoin, elä penkkaa ja vedä tänään, voit nostaa huomenna -125 sarjassa.?

Mietiskelin hetken ja sanoin nostan huomenna.!

siispä pakattiin reppu ja alettiin keskittymään huomiseen. Isoin ongelma oli pääkoppa joka oli saanut mojovan koukun leukaan ja perille asti meni.! Oltiin kanveesissa ja piti miettiä että miten päästään ylös.

Hotellille saavuttuani istahdin penkkiin ja huokaisin syvään.. kävin päivää läpi päässäni, mietin mikä meni vikaan. Turha sitä oli enää jäädä jahkailemaan tapahtunutta ei saa peruutetuksi. Otin Pakkasesta Finlandia Vodka pullon ja otin yhden ryypyn.! ja päätin että huomenna on minun päiväni teen tasan sen verran mikä riittää voittoon.! huomenna kisaan voitosta en enää 1000kg totaalista. unohdin 1000kg lukeman päästäni ja aloin keskittymään täysin uusiin lukemiin.. päätin hotellilla että aloitukset puotetaan. 310-220-340 näillä lähdetään etenemään. Sama se mitä muuta isot pojat laittaa, 9 noston jälkeen minä olen voittaja.!

niinpä alkoi tankkailu.. ruokaa, vettä, jäätelöä 🙂 ja lepoa.!

söin kuin hullu koska tiesin painoni olevan 108kg ja huomenna olisi puntarilla oltava 110.1 vähintään. Aamulla herättyäni söin mahan täyteen puuroa ja hilloa.. aminot, mangesiumit, suolat yms.. naamaan ja menoksi.. paikanpäälle saavuttuani, ostin mäkkäristä heti hampparia, limukkaa, ranskalaisia.. sitten puntaria kohti.. join amino vettä  vielä ennen puntarille nousua 1l ja menin vaakalle.. oli ihan täysi olo.. 110.6kg huh.. sarjassa oltiin..

olin 10kg muita kevyempi.. sama se yhtään kisaa ei olla voitettu enne 9 nostoa.! ilmoitin aloitukset ja aloin lämmitellä.. sitten huomasin että eilisen päivän failure nostot olivat ottaneet omansa. Jalat ihan kipeänä, pohje mustana, sidettä ei voinut sitoa siihen.. kädet olivat niin kipeät että ei voinut itse juomapulloa nostaa..

no Capsicamia reilusti joka paikkaan, odotellaan joskos se auttaisi vähän.. oli pakko aloittaa lämmittelyt..

huhu mikä kipu jaloissa.. päätin että jos tämän kestän niin kestän mitä vain.! En luovuta.! en enää täällä asti enkä missään..

napit korville ja musiikki kovalle… sanoin huoltajalle vedä siteet kiinni.! 260kg oli tangossa.. kipu oli sietämätön syvälle vietäessä.. huoltaja tuli sanomaan että olet toiseksi viimeisenä vuorossa.! niinpä viimeiset lämppäri painot tankoon ja odoteltiin että kierros alkaa tekemään alkuaan ja otetaan se pois.

290kg nuuhkaisin amonjakkia, Vedä kiinni ne!!!! en välittänyt enää kivusta, olin tehnyt jo päätöksen! mitään en luovuta jos ei ole pakko.! ja pakko ei ole ennen kuin ei pysty liikkumaan. Tyhmäähän se oli mutta tiesin että mitään vakavaa ei ole sattunut normi kipuja kun ollaan äärirajoilla. Toki pohkeen mustelma kertoi että jotain siellä oli mennyt.. mutta epäilin lihaskalvon repeämistä, koska kipua ei tullut kävellessä.

Aloitus 310kg

Biisit jauhasi korvissa ja huoltaja veti siteitä, polte jaloissa tuntui..! sitten oli minun vuoroni.. kun astuin lavalle kaikki kipu katosi.. nostelin käsiäni ja yleisö oli mukana heti, se toi minulle valtavasti voimaa ja itsevarmuutta.! Muistakaa nostajat aina kunnioittaa katsojia.! nostajat tekevät kisat, mutta yleisö saa nostajat tekemään tuloksia.!

Nautin hetkestä.! otin tangon nikaan, käsi vilahti tuomarilta kuului Squat.!!! kohta kuului YLÖÖÖÖS.!! tunsin että nyt ollaan syvällä.! helppo nosto.! kuului three white lights 3-0 hyväksytty.! Tuntui mahtavalta. Peli oli auki.! yleisö kannusti.!

toiseen 325kg päätin että joka kilo kerätään

kipu oli sietämätön.! kädet tärisivät niin paljon että en saanut ranskalaista suuhun.! buranaa naamaa ja meno jatkuu.. päätin että nyt laitan kädet leveämmälle että kädet säästyisivät vähän että pystyisin penkkaamaan edes jotain.

oli minun vuoroni.! siteet olivat kiinni, huoltaja antoi ammonjakkia löi niskaan MENE.! yleisö oli taas jälleen mahtavasti mukana.. otin kaikki tehot irti yleisöltä mitä vain sain. nostelin käsiäni yleisölle merkiksi että saa huutaa.! ja vastinetta tuli.!

taas kuului Squat.! yleisökin huusi Up Up Up Hellppo.! 3-0 läpi.! kiitin yleisöä  ja menin seinän taakse piiloon 😀 järjetön tuska.. Lisää capsicamia pohkeeseen ja reisiin polvien viereen.. huhu..

kolmas nosto 335

yleisö seisoi ja huusi kun oli minun vuoroni.! Nautin siitä hetkestä todella paljon.! rakastan nostamista ja yleisö.! kylmät väreet virtasivat ja puristin itseäni tankoon kiinni.. tiesin että tää on mun rauta.! karjaisin suomeksi mielessäni mutta se taisi tulla myös suustani : Työpäivä.!

kuului squat! 3-0 läpi.! mahtava fiilis yleisö huusi.! kilot eivät ollut omaa tasoani mutta ne kaikki 335kg maistui kyllä niin hyvältä.! mikä taistelu.! minä voitin tämän erän.! jes.!! tajusin hetkessä että tää on mun päivä.! Samaan malliin vaan. minä vien tämän kisan.!

 

Seuraavaksi olisi penkin vuoro. Kädet huusivat hoosiannaa kipu sietämätön.. mutta onneksi oli viimeinen kisa päivä ja single penkit olivat ensin.!  jes saan rullata käsiäni ja hetken huokaista..

Laitoin Metalin käsivarsi siteet käsiin pienelle puristukselle.. kipu alkoi vähän hellittää.. päätin että en ota kuin muutaman lämmittely noston ja ykkösiä että kädet kestävät nostaa..

Lämmittelin ja kipua oli käsissä, hitaasti piti laskea että pystyi penkkaamaan. sanoin huoltajalle että mitään ei jätetä sattuman varaan pudota aloitus 210kg sen otan vaikka mikä kipu olisi.

viimeinen lämmittely 200 kg ja otin siteet pois käsistä tunnustelin nostoa.. ei se herkkua ollut 😀 mutta näillä mennään..

olin viimeisenä nostovuorossa..

210kg Pyysin yleisöltä apuja taas ja niitä tuli.!! fiilis nousi päässäni että nyt on mun vuoro.! 3-0 läpi.!

jes! peli auki.

 

Toiseen nostoon 225kg

olin taas viimeinen vuorossa. Astelin lavalle yleisö oli heti mukana… kuului

Start.! lähdin laskemaan painoa ala.. lasku oli niin hidas että olisi kerennyt kahvit juoda matkalla.! PRESS.!!

sieltä se lähti taas ja kipu oli sietämätön.. ei mikään oppikirja nosto mutta 3-0 läpi.!

kiitin yleisöä.!

osasin jo tässä vaiheessa arvella että 225 riittää minulle raudaksi ja vedossa aloituspainon veto että voitan kisan.! mutta edelleenkään kisoja ei voiteta ennen 9 nostoa.. jännitys vain kasvoi sisälläni.. ja tiukassa paikassa olen parhaimmillani, Sen tiedän.! pieni paine saa minut ylittämään itseni.!

Kolmanteen 232.5kg

yleisö mylvi.! hidas lasku taas ja kipu oli kova.. nosto tuli ylös mutta 2-1 hylätty.. tanko hipaisi telinettä joten tästä syystä 2 punaista.!

kiitin yleisöä, ilman heitä tähän ei pystyisi.. tuskin kukaan pystyy parhaimpaansa hiljaisuudessa. 😀 toki onhan niitä.!

 

Vedon vuoro:

Tarkistelin aloituspainoja ja laskeskelin kiloja.! riittäisi että vedän 330kg kisan voittoon.!

Aloin lämmitellä ja kipu jaloissa ja käsissä ei auttanut asiaa.. 😀 pudotin aloituksen 330kg ja halusin olla varma siitä että voitto on minun.. tätä tuskaa mikä matkalla oli ei nyt ryssitä..

Olin viimeisenä vuorossa.!  Koskaan ei ole pelottanut 330kg veto niin paljon kuin nyt.! suorastaan ja kirjaimellisesti kädet tärisivät.. en tiedä tiesikö yleisö tilannetta että tässä vedossa ratkeaa -125 sarjan ykköspaikka.

Otin yleisön mukaan ja astelin tangolle, tuomarin käsi oli pystyssä.! otin tangosta kiinni.! kaikki tähän nyt jätkä.!! aloin vetämään.! helppo 3-0 läpi. vaikka helpomminkin se on tullut.. nihkeää oli veto.!

nostin kädet ylös ja nautin hetkestä.. Minä tein sen.! kaikki se kipu ja tuska mikä oli kestetty oli saanut palkkansa.. kasassa oli 890kg Toiseksi tulleella oli kisan jälkeen 840kg vaikka kisassa piti olla monta 900kg ylittäjää minä olin ainut -125 sarjassa ja myös 110 piti olla.. siellä oli voittajalla 890kg

Valtava ilon tunne alkoi vallata ja hymy alkoi tulla minun ja huoltajan kasvoille.. heitettiin yläfemmat ja jatkettiin kisaa..

Toiseen vetoon 345 laitoin sen siksi että että menee yli 900kg totaalin varmsti. 🙂 905kg

yleisö huusi ja otin siitä kaiken irti.. nautin sydämmeni kyllyydestä nostamisesta ja yleisöstä.! 3-0 läpi 905kg oli kasassa..

 

Viimeinen ja 9 Nosto.! 355kg

aloin syttyä siihen ja toiseksiviimeisellä oli 350 tangossa joka tuli kisassa 2. sijalle. Hän ei saanut sitä ylös joten päätin että tähän on hyvä lopettaa kisa.! 355kg

yleisö huusi, mutta nostelin käsiäni ja he syttyivät todelliseen huutoon..! Vedin vedin vedin.. yleisön huuto kuului läpi.!! tanko ylhäällä.! yleisö hurrasi.1 pidin tankoa hetken ylhäällä ja nautin hetkestä.. otin verkkokalvo kuvan muistiini jota en unohda ikinä.!  Tanko alas 2-1 hylätty.. yleisöstä kuului suuri huokaus.! minua se ei haitannut.! taputin ja kiittelin tuomareita ja yleisöä.!

Se oli siinä.. kyynel valui jostain silmäkulmasta tuskin sitä kukaan huomasi.. 😀 mutta voitto oli minulle unelmien täyttymys vaikka tie sinne ei ollut helppo.! Kivinen ja mutkainen..

Unelmani on aina ollut päästä nuihin kisoihin ja nyt olin siellä.! minä tein sen.. otin matkaani 1 pokaalin kotiin viemisiksi.! En voi sanoin kuvailla kuinka hyvältä maistui tuo 905kg ja -125 voitto.!

 

Nyt on pari viikkoa kulunut kisasta ja olen alkanut valmistautumaan WPC SM kisaan Helsinkiin.

pohje on kipeänä ja kroppa tosi väsynyt en ole palautunut vielä Arnoldin kisasta.. mutta olen saanut pari kovempaa treeniä otettua ja paineet kroppaan.. 330kg kyykky ja pari ykköstä 300kg vetoa, 200kg ykkönen penkissä kädet todella kipeät.. huomenna otan 220-230 penkissä.. painetta kroppaan ja maanantaina menen osteopaatille kääntämään lantion ja kädet löysäämän. Ensi viikko onkin sitten lepoa ja syömistä.. pari nopeus treeniä teen KE,TO ja sitten ollaan valmiina. toivottavasti pohje kestää kyykätä, se on nyt todella kipeänä.. luulen että Seppo saasen maanantaina löysättyä.!

Mutta tulkaahan paikanpäälle kannustamaan nostajia ennätys rautoihin.!! Teitä tarvitaan siellä.!

Kaikkeni teen itsekkin, joka kilon kerään mitä pystyn.. jos kroppa palautuu niin voihan se olla että ollaan siellä 950-1000kg haarukassa.. lepo tekee ihmeitä.! 😉

Juttua Iltalehdessä